داعش خراسان، تهدیدی جدید برای ایران؟

محمدحسین واحدی* داعش خراسان در واقع همان بازماندگان  داعشی است که در سوریه و عراق فعالیت می‌کردند و با شکست و نابودی خلافت اسلامی به خراسان رفتند و در پاکستان، افغانستان، تاجکستان... ادامه مطلب »

چرا انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام در جمهوری آذربایجان اعلام شد؟

تنش اخیر جمهوری آذربایجان با اروپا و آمریکا و همچنین افزایش فشار بر جامعه مانند هدف قراردادن روزنامه‌نگاران، فعالان و سازمان‌های رسانه‌ای منتقد را می‌توان از دلایل اعلام انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری توسط... ادامه مطلب »

ایران و طالبان افغانستان؛ سیاست کج دار و مریز

رضا غبیشاوی* سفر هیأتی از دولت طالبان (امارت اسلامی) افغانستان به ایران دوباره بحث و جدل‌هایی را درباره نوع ارتباط و تعامل دولت ایران با دولت طالبان افغانستان مطرح کرده است. این... ادامه مطلب »

نفوذ ترکیه تا انگلیس برای فشار بر کردها

اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران (NUJ) و گزارشگران بدون مرز (RSF) در نامه‌ای به کمیسر ضد تروریسم بریتانیا پایان دادن به آزار مت برومفیلد، روزنامه‌نگار آزادی را خواستار شدند که بر مشکلات جامعه کُردها... ادامه مطلب »

اهداف ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک بازیگران خارجی در منطقه قفقاز

صحنه نبرد قفقاز یک صحنه ملتهب و بحرانی بوده است که علاوه بر جمهوری آذربایجان و ارمنستان کشور‌های مختلفی از بیرون از این منطقه سعی در حضور و اعمال‌نفوذ در این منطقه... ادامه مطلب »

حوادث قفقاز: بوی توطئه خطرناک علیه ایران به مشام میرسد

احمد زیدآبادی* احتمال درگیری نظامی تازه‌ای بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار دیگر بالا گرفته است. دو کشور از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بر سر کنترل قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر درگیرند.در... ادامه مطلب »

استراتژی کلان ایران تغییر کرده است؟

کنت پولاک؛ تحلیلگر سابق اطلاعاتی سیا و کارشناس سیاست خاورمیانه و امور نظامی است. او از اعضای شورای امنیت ملی امریکا بوده و چندین مقاله و کتاب در زمینه روابط بین الملل... ادامه مطلب »

آیا ایران با آگاهی از نیاز روسیه، می تواند پول کریدور شمال-جنوب را از مسکو وام بگیرد؟ / باکو با اولویت دادن به کریدور زنگزور، در پروژه ایران و روسیه کارشکنی می کند؟

نیکیتا اسماگین در اندیشکده کارنگی نوشت: کریدور شمال-جنوب، یک مسیر ریلی است که روسیه را از طریق ایران به اقیانوس هند متصل خواهد کرد. در حال حاضر این کریدور به عنوان مسیری... ادامه مطلب »

هیدروپلتیک و سیاست آبی طالبان

فرزاد رمضانی بونش*آب منبع حیاتی برای انسان است و در تمام ابعاد زندگی یکی از مهم‌ترین موضوعات است. بنابر تحولات جهانی مانند افزایش تقاضا برای ذخایر آبی، آلودگی رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سایر... ادامه مطلب »

اندر حکایت طالبان مسلمان و احمد مسعود سکولار!

عبدالجواد موسوی، شاعر و روزنامه‌نگار، در هم‌میهن نوشت: «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟» این مصراع مولانا که احمدمسعود آن را توئیت کرده، درست مثل خدنگی که بر جگری بنشیند، روح و... ادامه مطلب »