همایش «تالش در آینۀ فرهنگ و تاریخ ایران» برگزار شد

همایش «تالش در آینه فرهنگ و تاریخ ایران» به همت انجمن تالشان مقیم تهران و مرکز مطالعات کشورهای وارث تمدن ایرانی عصر یکشنبه، ۲۰ اسفند ماه، در سالن همایش‌های نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار شد.

در این همایش که با حضور چهره‌هایی از جامعه دور از میهن (دیاسپوریا: Diaspora) تالش در اروپا از جمله بوریس تالشنسکی، جانشین مرحوم ژنرال اکرم همت‌زاده، رئیس جمهور تالشستان شمالی و با نوروزی خوانی تالشی آغاز و با سخنرانی چهره‌هایی همچون احمد کاظمی، استاد حقوق بین‌الملل، ابوالفضل بهشتی، عضو هیأت مدیره خانه مردم اتحادیه اروپا و محمد رضایتی، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان و پژوهشکده گیلان‌شناسی و نیز اجرای موسیقی و شعرخوانی ادامه یافت، با استقبال گسترده مردم و فرهیختگان گیلان رو به رو شد.

بوریس تالشنسکی از حضور در این گردهمایی سیاسی فرهنگی ابراز خرسندی کرد و گفت: ایران سرزمین تاریخی تالشان است. من در وطن تاریخی و سرزمین مادری‌ام هستم و احساس رودی را دارم که به دریا پیوسته است.

وی در میان تشویق حاضران افزود: ما با یک جگر نفس می‌کشیم و این جگر نمی‌تواند تکه پاره شود.

همچنین احمد کاظمی درباره نقش هر قوم در صیانت و پاسداری از فرهنگی ملی گفت: همواره جدا شدن‌ها خسارت بار بوده است.

وی تأکید کرد: تاریخ هزاران ساله مشترک، حقوق مشترک ایجاد می‌کند و بسیار طبیعی است که براساس این حقوق، برادر نگران برادر باشد و تالشان عزیز ایران حق دارند که نگران برادران و خواهران خود در تالشستان شمالی باشند و این عین حقوق بشر است.

یاسر کرم‌زاده، استاد گویش‌های ایرانی دانشگاه دولتی ایروان و دبیر این همایش، نیز اظهار داشت: برگزاری این رویدادها که شتاب چشمگیری گرفته تنها جنبه فرهنگی ندارد و با توجه به تحرکات منطقه‌ای دشمنان ایران از زوایای سیاسی نیز برخوردار است.

وی تأکید کرد: همگرایی منطقه‌ای اقوام ایرانی نسبت به وطن تاریخی خود افزایش یافته و می‌توان گفت هژمونی ایران در حال زنده شدن است. بنابراین برگزاری چنین همایش‌هایی بیش از آن که دولتی باشد، پایگاه مردمی دارد.
کرم‌زاده افزود: پیش از این ارمنستان، روسیه و کشورهای دیگری سعی می‌کردند تالش‌ها را دور هم جمع کنند و به مشکلات‌شان برسند؛ اما حالا چشم امید همه آنها به ایران است و ایران هم باید در حق همه فرزندان جدا افتاده خود پدری کند.

ابوالفضل بهشتی، عضو هیات مدیره خانه مردم اتحادیه اروپا، نیز به پرونده‌های حقوق بشری اشاره کرد که در راستای حمایت از شیعیان مظلوم تالشِ جمهوری آذربایجان در اروپا به جریان افتاده است.
گفتنی است هفته پیش نیز تالش‌های گیلان روز زبان مادری را در شهرستان تالش جشن گرفتند.

منبع: ایرنا

عکس‌ها از: سایت دکتر احمد کاظمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *